Over Staal Duurzame Energie (SDE)

Meer dan de verkoop van zonnepanelen en batterijen

DUURZAAMHEID WINSTGEVEND INZETTEN

Staal Duurzame Energie (SDE) is in het Noorden van Nederland en Duitsland een gerenomeerde partner wanneer het gaat om zonnepanelen voor het MKB en Agrarische Bedrijven. Dat doet zij met de focus op Duurzaamheid en een flinke besparing op de kosten van energie. Voor de meeste bedrijven een basis voorziening om hun onderneming te kunnen draaien. Maar daar blijft het niet bij.

Een partner in de energietransitie

Staal Duurzame Energie (SDE) weet als geen ander waar bedrijven tegenaan lopen met de energietransitie in het vooruitzicht. Want de insteek op zonne-energie is veel meer dan alleen een kostbesparend middel. 

Er zijn 2 soorten netcongestie

De maximaal bruikbare capaciteit is bereikt. De steeds groter wordende hoeveelheid stroom kan nergens naartoe. Denk aan een soort van filevorming op het elektriciteitsnet. Dit noemen we netcongestie.

  • Afnamecongestie
  • Teruglevercongestie.

Bij afnamecongestie kunnen nieuwe afnemers met een grootverbruikaansluiting (of bestaande afnemers die willen uitbreiden) geen elektriciteit afnemen. Bij teruglevercongestie kan er geen elektriciteit meer bij op het net.

Geen last van vol netwerk

Staal Duurzame Energie (SDE) levert oplossingen voor elke ondernemer die geheel zelfvoorziend energie wil opwekken en opslaan. Dat scheelt in de kosten en maakt dat de werkzaamheden altijd door kunnen gaan.

 

Zonnepanelen - Staal Duurzame Energie (SDE)

De vooroordelen op een rij

Er bestaan veel vooroordelen over de inzet van Zonne-energie. We zetten ze even op een rij.

1. Hoge initiële kosten: Een veelvoorkomend vooroordeel is dat zonne-energiesystemen onbetaalbaar zijn om te installeren. Hoewel het waar is dat er aanloopkosten verbonden zijn aan de aankoop en installatie van zonnepanelen, zijn de prijzen door de jaren heen aanzienlijk gedaald. Sinds 2010 zijn de kosten van zonnepanelen zelfs met meer dan 80% gedaald. Bovendien zijn er verschillende financieringsopties, stimuleringsmaatregelen en belastingvoordelen beschikbaar die de initiële investering kunnen verlagen.

2. Onvoldoende energieproductie: Sommige mensen denken dat zonne-energie niet genoeg elektriciteit kan opwekken om aan hun behoeften te voldoen. Hoewel het waar is dat de productie van zonne-energie afhankelijk is van de beschikbaarheid van zonlicht, hebben verbeteringen in de zonne-energietechnologie, zoals panelen met een hoger rendement en oplossingen voor energieopslag, de algehele prestaties en betrouwbaarheid van zonne-energiesystemen verbeterd.

3. Esthetische bezwaren: Een ander vooroordeel is de perceptie dat zonnepanelen onaantrekkelijk zijn en een negatieve invloed hebben op de visuele aantrekkingskracht van een woning. Het ontwerp van zonnepanelen is echter geëvolueerd en er zijn nu verschillende opties beschikbaar die passen bij verschillende architecturale stijlen en voorkeuren. Zonnepanelen kunnen worden geïntegreerd in daken, geïnstalleerd als gevels van gebouwen of zelfs worden ontworpen als dakpannen op zonne-energie. Bovendien hebben technologische ontwikkelingen zonnepanelen efficiënter en gestroomlijnder gemaakt, wat resulteert in esthetisch beter inpasbare ontwerpen. Veel mensen vinden zonnepanelen een symbool van duurzaam leven en waarderen de positieve invloed die ze hebben op het milieu.

\

Advies over beste oplossing

Wij adviseren je graag over de beste oplossing voor jouw onderneming

\

Duurzaamheid Keurmerk

In aanmerking komen voor het Duurzaamheid Keurkmerk

\

Omzetverhogend ondernemen

Zonnepanelen met opslagbaterij dragen bij aan een hogere omzet

Staal Duurzame Energie Logo (SDE)

Missie Staal Duurzame Energie (SDE)

Staal Duurzame Energie (SDE) heeft de missie MKB Bedrijven en Agrarische bedrijven zelfvoorzienend te maken door middel van Duurzame Energie waarbij de opslag via een batterij op locatie plaatsvindt zodat het voordeel bij de onderneming ligt.

Visie Staal Duurzame Energie (SDE)

Staal Duurzame Energie (SDE) wil zonne-energie voor het MKB en de Agrarische Ondernemer beschikbaar maken op een zo effectief mogelijke manier. Waarbij onnodig hoge kosten en pieken en dalen in het netwerk voorgoed tot het verleden behoren.

“Super service van begin tot het einde. Veel plezier met het zonne-energiesysteem en de bijbehorende batterij.  We hebben geen last meer van netcongestie en de energierekening is lager dan ooit.”

Jeroen Obelink

Melkveehouder in Drenthe