Is een Battery Energy Solar System (BESS) echt interessant?

Lithium IJzer Fosfaat Accu's (LiFePO4) - Staal Duurzame Energie

Is een zonne-energiesysteem met batterijopslag echt de moeite waard?

De beslissing of een Battery Energy Solar System (BESS) de moeite waard is voor jouw MKB Onderneming en/of bedrijf in de agrarische sector hangt af van verschillende factoren die specifiek zijn voor jouw situatie:

  • De locatie
  • Het energieverbruikspatronen
  • De initiële kosten
  • De beschikbare stimuleringsmaatregelen
  • De langetermijndoelen

Hier volgen enkele overwegingen om je te helpen bepalen of het tijdens de huidige Energietransitie naar Duurzame Energie voor jouw bedrijf of onderneming de moeite waard is om te investeren in een zonne-energiesysteem met batterijopslag:

1. Hoogte Energieverbruik

Analyseer je huidige energieverbruik en -patronen. Als je een hoog energieverbruik hebt, vooral tijdens piekuren, kan een zonnesysteem met batterijopslag je helpen om een aanzienlijk deel van je elektriciteitsrekeningen te compenseren.

2. De hoeveelheid zonlicht

De hoeveelheid zonlicht die jouw locatie ontvangt is cruciaal. Gebieden met veel zonlicht zijn beter geschikt voor het opwekken van zonne-energie. Als de stroom in jouw regio regelmatig uitvalt, kan batterijopslag back-upstroom leveren en de betrouwbaarheid van de energie vergroten.

3. De Elektriciteitskosten

Vergelijk de elektriciteitskosten van jouw energieleverancier met de kosten van het opwekken van jouw eigen zonne-energie. Als de elektriciteitstarieven hoog zijn, kunnen de potentiële besparingen van het opwekken van jouw eigen stroom de investering aantrekkelijker maken.

4. De Stimulansen en Belastingkredieten

Onderzoek beschikbare stimulansen, kortingen en belastingvoordelen die worden aangeboden door de overheid of het plaatselijke elektriciteitsbedrijf. Deze stimulansen kunnen de aanloopkosten van het installeren van zonnepanelen en batterijopslagsystemen aanzienlijk verlagen.

5. Besparingen op lange termijn

Denk aan de financiële voordelen op lange termijn. Hoewel de initiële investering aanzienlijk kan zijn, hebben zonnepanelen en accu’s een lange levensduur en kunnen ze leiden tot consistente energiebesparingen tijdens hun operationele levensduur.

6. Onafhankelijkheid van het Elektriciteitsnet

Als een betrouwbare energiebron tijdens stroomuitval belangrijk voor je is, kan accu-opslag zorgen voor gemoedsrust door te fungeren als back-up energiebron.

7. Milieu-Impact

Als het verkleinen van je ecologische voetafdruk een prioriteit is, sluit investeren in zonne-energie aan bij milieuduurzaamheidsdoelen en kan het je milieuvriendelijke imago verbeteren.

8. Technologische Trends

Houd de vooruitgang in zonne- en batterijtechnologie in de gaten. De prijzen voor deze technologieën zijn in de loop der tijd gedaald en verbeteringen in efficiëntie en opslagcapaciteit maken de investering in de aantrekkelijker.

9. Doorverkoopwaarde van pand verhogen

Zonnepanelen en accu-opslagsystemen verhogen de doorverkoopwaarde van je woning, wat later extra financiële voordelen oplevert.

Tot slot…

Samengevat kan een zonnesysteem met batterijopslag de moeite waard zijn wanneer het past bij jouw energieverbruik, locatie, financiële situatie en langetermijndoelen. Vraag Staal Duurzame Energie (SDE) daarom naar een grondige analyse waarin onder meer de bovengenoemde factoren zijn meegenomen en vraag om een advies waaraan de haalbaarheid en de financiële voordelen die specifiek zijn voor jouw omstandigheden ten grondslag ligt.

Vrijblijvend Adviesgesprek

Vrijblijvend Adviesgesprek

Directeur Eigenaar Staal Duurzame Energie

Wil je meer weten over de toepassing van Battery Energy Solar Systems (BESS) en Lithium Fosfor Batterijen? Vraag je je af of zich dat voor jouw bedrijf wel terugverdient? Of loop je er juist tegenaan dat jouw bedrijf zich niet kan doorontwikkelen door de beperkte capaciteit op het net, de zogenaamde Netcongestie? Maak dan een afspraak met de heer Roelof Staal. Hij beantwoordt al jouw vragen graag.

Handelen op de energiemarkt

In deze tijd, waarin duurzaamheid en kostenbesparing hoog op de agenda staan, kan het handelen op de energiemarkt een slimme zet zijn voor uw bedrijf. Door middel van uw zonnepanelen bezit u zonder dat u dat misschien weet meer kapitaal dan u denkt. U verbruikt niet altijd evenveel energie als u opwekt. Deze slaat u eenvoudig op in de Kiwatt Batterij. Deze eerder opgeslagen energie komt dan goed van pas, zodat u het energienet niet hoeft aan te spreken. Maar het is ook mogelijk om de batterij te laden met goedkope energie via uw dynamische energiecontract. Dan heeft u niet eens zonnepanelen nodig en profiteert u van groene stroom tegen inkoopprijzen.

 

 

Kiwatt App - Staal Duurzame Energie (SDE)
1. Financiële voordelen

Op dagen dat de vraag naar elektriciteit hoog is, kan de prijs voor elektriciteit op de energiemarkt aanzienlijk stijgen. Met behulp van een Kiwatt Batterij en een dynamisch energiecontract bent u in staat inkomsten te genereren. Dit kan ook zonder dat u in het bezit bent van zonnepanelen, door eerder ingekochte energie te verkopen op momenten dat de energieprijs hoog is.

 

2. Duurzaamheid

Door gebruik te maken van een Kiwatt Batterij en uw zonne-energie te verkopen, draagt u bij aan een duurzaam energiebeleid. Dit kan bijdragen aan het verminderen van de vraag naar fossiele brandstoffen en het bevorderen van een schonere energievoorziening in Nederland.

 

3. Flexibiliteit

Wanneer u uw eigen zonne-energie opwekt, opslaat en verhandelt heeft u veel controle over uw eigen energievoorziening. Dit is voor veel mensen, zakelijk en particulier, een gekoesterde wens. Minder afhankelijk zijn van een energieleverancier die fossiele energie inkoopt is een flexibiliteit die we nooit eerder zo hebben gekend.

Zonnepanelen - Staal Duurzame Energie (SDE)

ZONNEPANELEN

Zonne-energie is momenteel een zeer duurzame en economisch interessante manier van energie opwekken. Door sterk toenemende tarieven, problematiek qua beschikbaarheid en de wens onafhankelijker te zijn van de grote leveranciers is zonne-energie voor veel bedrijven een zeer interessante investering die zijn geld zeker terug verdient.

Staal Duurzame Energie Batterijen

BATTERIJEN

Door zelf-opgewekte energie op te slaan of door slim om te gaan met de fluctuaties in de energieprijzen (EPEX) kan een batterij-systeem snel renderend worden ingezet. Daarbij is net-onafhankelijkheid een stap dichterbij. 

Staal Duurzame Energie installatie

COMBINATIE

De combinatie zonnepanelen en batterijsystemen is in de optiek van Staal Duurzame Energie (SDE) een logische volgende stap in de energietransitie. Zeker nu de saldering langzaam wordt afgebouwd. Op deze manier kan flexibel omgegaan worden met de beschikbaarheid en de vraag van energie waardoor Duurzame Energie altijd maximaal benut kan worden.

De batterijen van Staal Duuzame Energie (SDE)

Lithium IJzer Fosfaat Accu's (LiFePO4) voor verschillende toepassingen

Beste Lithium Batterij

Staal Duurzame Energie levert alleen de beste Lithium Batterijen met de juiste capaciteit voor jouw onderneming.

Extra lange levensduur

De batterijen van Staal Duurzame Energie hebben een extra lange levensduur zodat jij de kosten er altijd uit haalt.

Veilig management systeem

Het BPC/BMS van Staal Duurzame Energie is veiliger dan ooit en is is voorzien van een gebruiksvriendelijk dashboard.

Veilig & Milieuvriendelijk

De batterijen van Staal Duurzame Energie zijn non-toxic, milieuvriendelijk en veroorzaken geen schade.

Advies op maat

Bij Staal Duurzame Energie staat een persoonlijk advies en een oplossing op maat centraal. Iedere ondernemer kent immers zijn unieke toepassing.

Alle verplichte keurmerken

De batterijen van Staal Duurzame Energie zijn voorzien van alle gangbare keurmerken zoals: IEC, UL, EC, CB, UN38,3, ROHS, PSE.

Volgens ISO richtlijnen

De batterijen van Staal Duurzame Energie zijn geprocudeerd in overeenstemming met ISO9001 en ISO14001 richtlijnen.

Erkende installateurs

De batterijen van Staal Duurzame Energie worden geplaatst en geinstalleerd door erkende installateurs met ruime ervaring.

Nu inclusief twee gratis adviesgesprekken

Welke oplossing past bij mij?

Staal Duurzame Energie (SDE) beoordeelt de energiebehoeften van klanten en ontwerpt een aangepast zonne- en batterijsysteem op maat om zo het opwekken en het verbruik van energie te optimaliseren. Tevens bieden wij inzicht in de potentiële kostenbesparing en het rendement op de investering voorzien van de bijbehorende milieuvoordelen. Duurzame energie wordt zo toegankelijk voor elke onderneming.

Roelof Staal - Staal Duurzame Energie

Roelof Staal – Werktuigbouwkundig Ingenieur

Hoe zet ik Duurzaamheid in als strategie?

Veel bedrijven worstelen met het verduurzamen van hun bedrijf. Terwijl klanten Duurzaamheid van zowel diensten als producten steeds vaker als voorwaarde stellen blijft het voor ondernemingen en bedrijven lastig dit winstgevend in te zetten. Duurzaamheid lijkt een toverwoord maar is het zeker niet. Staal Duurzame Energie biedt haar klanten dan ook graag een advies op maat.

Chantal Staal - Bakker - Staal Duurzame Energie

Drs Chantal Staal – Bakker – Senior Business Strategy Manager

Op de hoogte blijven over Duurzame Energie?

Vul dan hier het contactformulier in:

Staal Duurzame Energie (SDE) is een stabiele speler in de transitie naar Duurzame Energie. Als dochteronderneming van de New Energy Group weet zij als geen ander hoe bedrijven zonne-energie winstgevend kunnen inzetten en gegarandeerd voldoende stroom hebben voor hun bedrijfsactiviteiten.

Staal Duurzame Energie

Tegulastraat 5,           6515DN NIJMEGEN

Het Kleuverveld 2,     9403TH ASSEN

 

e-mAIL

info@staal-duurzame-energie.nl

Copyright © 2024 Company Name