Handelen op de

EPEX-Markt

24/7 Gunstige Energie Inkoop & Verkoop

Ben jij met jouw bedrijf een grootverbruiker van elektriciteit? Wil je jouw energie-inkoop en -verkoop op een gecontroleerde manier beheren om risico’s te minimaliseren? Of wil je  profiteren van marktschommelingen? Dan is handelen op de EPEX Markt met de oplossingen van Staal Duurzame Energie echt iets voor jou. Het biedt realtime inzicht in jouw handelsposities zodat je gemakkelijk online elektriciteit kunt kopen en verkopen. Bovendien is de Market Expertise Desk (MED) waar wij mee werken 24/7 beschikbaar om deskundige ondersteuning te bieden wanneer jij die nodig hebt.

Profiteer van wisselende uurprijzen van stroom

Bedrijven kunnen op verschillende manieren profiteren van de EPEX, de European Power Exchange Market. EPEX Spot en EPEX Derivatives zijn twee afzonderlijke platforms die elk verschillende mogelijkheden bieden voor marktdeelnemers. Staal Duurzame Engergie vertelt je in een vrijblijvend adviesgesprek op maat graag welk van deze platforms jou het meeste profeit opleveren:

1. EPEX Spot

Groothandel in elektriciteit

Bedrijven kunnen op korte termijn spot on elektriciteit kopen en verkopen op de spotmarkt. Ze profiteren zo van prijsschommelingen en regionale verschillen in vraag en aanbod van elektriciteit om op die manier winstgevende transacties te doen.

Arbitragekansen

Bedrijven kunnen gebruik maken van prijsverschillen tussen verschillende energiebeurzen en marktgebieden om aan arbitrage te doen waarbij ze elektriciteit kopen tegen een lagere prijs in de ene regio en deze verkopen tegen een hogere prijs in een andere regio.

Vraagrespons

Bedrijven kunnen deelnemen aan vraagresponsprogramma’s, waarbij ze hun elektriciteitsverbruik aanpassen op basis van prijssignalen om kosten te besparen tijdens perioden met hoge prijzen en te profiteren van perioden met lage prijzen.

2. EPEX Derivatenmarkt

Hedging

Bedrijven kunnen derivaten zoals futures en opties gebruiken om zich in te dekken tegen prijsvolatiliteit en zich te beschermen tegen ongunstige prijsbewegingen in de toekomst. Dit helpt bij het beheren van risico’s als gevolg van de veranderende lektriciteitsprijzen.

Speculatie

Handelaren kunnen speculeren op de toekomstige prijsbewegingen van elektriciteit door lange- of korte posities in te nemen in derivatencontracten. Succesvolle speculatie kan leiden tot aanzienlijke winsten.

3. Producenten van Renewable Energy

Inkomsten genereren

Producenten van Renewable Energy, zoals bijvoorbeeld zonne-energiecentrales, kunnen hun elektriciteitsproductie verkopen op de EPEX spotmarkt en zo inkomsten genereren uit de verkoop van hun groene energie.

Epex prijzen -Staal Duurzame Energie (SDE)

4. Market Making en liquiditeitsvoorziening

Sommige financiële instellingen en energiebedrijven treden op als Market-Makers en verschaffen liquiditeit aan de markt door biedingen en vragen aan te bieden die de handel en de uitvoering van transacties bevordert.

5. Marktinformatie en -analyse

Bedrijven kunnen marktgegevens en analyses van de EPEX gebruiken om weloverwogen handelsbeslissingen te nemen. Het analyseren van historische prijstrends, vraag- en aanbodpatronen en fundamentele marktfactoren kan helpen bij het identificeren van potentiële kansen.

LET OP! Handelen in EPEX Stroomprijs is niet zonder risico

Het is belangrijk op te merken dat de handel in energiemarkten risico’s met zich mee kan brengen en dat bedrijven een grondig begrip moeten hebben van de marktdynamiek, wettelijke vereisten en risicomanagementstrategieën voordat ze deelnemen. Bovendien hebben bedrijven mogelijk de juiste licenties of machtigingen nodig om op deze beurzen te kunnen handelen. Daarom is het belangrijk dat ze professioneel advies inwinnen en grondig onderzoek doen voordat ze deelnemen aan handelsactiviteiten op de EPEX European Power Exchange Market.

Staal Duurzame Energie (SDE) voor een advies op maat

Staal Duurzame Energie adviseert het MKB en de Agrarische sector over de meest passende energieoplossing voor hun bedrijf. We informeren je hoe jij voor jouw bedrijf of onderneming de beste stroomprijs hebt. Handelen op de EPEX Markt hoeft niet moeilijk te zijn met oplossingen afgestemd op de EPEX Spot Prijzen in Nederland.

Handelen op de energiemarkt

In deze tijd, waarin duurzaamheid en kostenbesparing hoog op de agenda staan, kan het handelen op de energiemarkt een slimme zet zijn voor uw bedrijf. Door middel van uw zonnepanelen bezit u zonder dat u dat misschien weet meer kapitaal dan u denkt. U verbruikt niet altijd evenveel energie als u opwekt. Deze slaat u eenvoudig op in de Kiwatt Batterij. Deze eerder opgeslagen energie komt dan goed van pas, zodat u het energienet niet hoeft aan te spreken. Maar het is ook mogelijk om de batterij te laden met goedkope energie via uw dynamische energiecontract. Dan heeft u niet eens zonnepanelen nodig en profiteert u van groene stroom tegen inkoopprijzen.

 

 

Kiwatt App - Staal Duurzame Energie (SDE)
1. Financiële voordelen

Op dagen dat de vraag naar elektriciteit hoog is, kan de prijs voor elektriciteit op de energiemarkt aanzienlijk stijgen. Met behulp van een Kiwatt Batterij en een dynamisch energiecontract bent u in staat inkomsten te genereren. Dit kan ook zonder dat u in het bezit bent van zonnepanelen, door eerder ingekochte energie te verkopen op momenten dat de energieprijs hoog is.

 

2. Duurzaamheid

Door gebruik te maken van een Kiwatt Batterij en uw zonne-energie te verkopen, draagt u bij aan een duurzaam energiebeleid. Dit kan bijdragen aan het verminderen van de vraag naar fossiele brandstoffen en het bevorderen van een schonere energievoorziening in Nederland.

 

3. Flexibiliteit

Wanneer u uw eigen zonne-energie opwekt, opslaat en verhandelt heeft u veel controle over uw eigen energievoorziening. Dit is voor veel mensen, zakelijk en particulier, een gekoesterde wens. Minder afhankelijk zijn van een energieleverancier die fossiele energie inkoopt is een flexibiliteit die we nooit eerder zo hebben gekend.

Zonnepanelen - Staal Duurzame Energie (SDE)

ZONNEPANELEN

Zonne-energie is momenteel een zeer duurzame en economisch interessante manier van energie opwekken. Door sterk toenemende tarieven, problematiek qua beschikbaarheid en de wens onafhankelijker te zijn van de grote leveranciers is zonne-energie voor veel bedrijven een zeer interessante investering die zijn geld zeker terug verdient.

Staal Duurzame Energie Batterijen

BATTERIJEN

Door zelf-opgewekte energie op te slaan of door slim om te gaan met de fluctuaties in de energieprijzen (EPEX) kan een batterij-systeem snel renderend worden ingezet. Daarbij is net-onafhankelijkheid een stap dichterbij. 

Staal Duurzame Energie installatie

COMBINATIE

De combinatie zonnepanelen en batterijsystemen is in de optiek van Staal Duurzame Energie (SDE) een logische volgende stap in de energietransitie. Zeker nu de saldering langzaam wordt afgebouwd. Op deze manier kan flexibel omgegaan worden met de beschikbaarheid en de vraag van energie waardoor Duurzame Energie altijd maximaal benut kan worden.

De batterijen van Staal Duuzame Energie (SDE)

Lithium IJzer Fosfaat Accu's (LiFePO4) voor verschillende toepassingen

Beste Lithium Batterij

Staal Duurzame Energie levert alleen de beste Lithium Batterijen met de juiste capaciteit voor jouw onderneming.

Extra lange levensduur

De batterijen van Staal Duurzame Energie hebben een extra lange levensduur zodat jij de kosten er altijd uit haalt.

Veilig management systeem

Het BPC/BMS van Staal Duurzame Energie is veiliger dan ooit en is is voorzien van een gebruiksvriendelijk dashboard.

Veilig & Milieuvriendelijk

De batterijen van Staal Duurzame Energie zijn non-toxic, milieuvriendelijk en veroorzaken geen schade.

Advies op maat

Bij Staal Duurzame Energie staat een persoonlijk advies en een oplossing op maat centraal. Iedere ondernemer kent immers zijn unieke toepassing.

Alle verplichte keurmerken

De batterijen van Staal Duurzame Energie zijn voorzien van alle gangbare keurmerken zoals: IEC, UL, EC, CB, UN38,3, ROHS, PSE.

Volgens ISO richtlijnen

De batterijen van Staal Duurzame Energie zijn geprocudeerd in overeenstemming met ISO9001 en ISO14001 richtlijnen.

Erkende installateurs

De batterijen van Staal Duurzame Energie worden geplaatst en geinstalleerd door erkende installateurs met ruime ervaring.

Nu inclusief twee gratis adviesgesprekken

Welke oplossing past bij mij?

Staal Duurzame Energie (SDE) beoordeelt de energiebehoeften van klanten en ontwerpt een aangepast zonne- en batterijsysteem op maat om zo het opwekken en het verbruik van energie te optimaliseren. Tevens bieden wij inzicht in de potentiële kostenbesparing en het rendement op de investering voorzien van de bijbehorende milieuvoordelen. Duurzame energie wordt zo toegankelijk voor elke onderneming.

Roelof Staal - Staal Duurzame Energie

Roelof Staal – Werktuigbouwkundig Ingenieur

Hoe zet ik Duurzaamheid in als strategie?

Veel bedrijven worstelen met het verduurzamen van hun bedrijf. Terwijl klanten Duurzaamheid van zowel diensten als producten steeds vaker als voorwaarde stellen blijft het voor ondernemingen en bedrijven lastig dit winstgevend in te zetten. Duurzaamheid lijkt een toverwoord maar is het zeker niet. Staal Duurzame Energie biedt haar klanten dan ook graag een advies op maat.

Chantal Staal - Bakker - Staal Duurzame Energie

Drs Chantal Staal – Bakker – Senior Business Strategy Manager

Op de hoogte blijven over Duurzame Energie?

Vul dan hier het contactformulier in:

Staal Duurzame Energie (SDE) is een stabiele speler in de transitie naar Duurzame Energie. Als dochteronderneming van de New Energy Group weet zij als geen ander hoe bedrijven zonne-energie winstgevend kunnen inzetten en gegarandeerd voldoende stroom hebben voor hun bedrijfsactiviteiten.

Staal Duurzame Energie

Tegulastraat 5,           6515DN NIJMEGEN

Het Kleuverveld 2,     9403TH ASSEN

 

e-mAIL

info@staal-duurzame-energie.nl

Copyright © 2024 Company Name